Alleen Bitcoin overtreft de G4-balansgroei van de centrale bank.

Beleggingsstrateeg Raoul Pal zegt dat bitcoin de enige troef is met een groeipercentage dat hoger ligt dan dat van de balansen van de centrale bank van de G4.

Pal zegt dat de balansen van de G4 centrale bank veel sneller zijn gegroeid dan de traditionele safe-haven activa zoals goud.

Een oprichter en CEO van Global Macro Investor (GMI) Pal maakte de opmerkingen in een Twitter-post op 6 augustus.

In de rode draad verdrijft Pal het idee dat alleen goud de verwateringseffecten van de inflatie compenseert.

„Velen van ons bezitten goud om de verwaterende effecten op de fiatvaluta van de groei in de balansen van de grote centrale banken te compenseren. De balans (BS) van de G4 heeft echter de stijging van het goud overtroffen.“

Centrale banken over de hele wereld hebben gereageerd op de Covid-19 door geld te creëren om de haperende economieën te stimuleren.

Het bijbehorende verwateringseffect van de toegenomen geldhoeveelheid heeft de beleggers ertoe aangezet om troost te zoeken in aandelen, obligaties en goud.

Echter, Pal zegt dat „slechts één activum (heeft) het massaal beter gedaan dan“ een G4 balans „over bijna elke tijdshorizon.

De CEO zegt dat zijn „overtuigingsniveau in bitcoin elke dag stijgt. Ik ben al lang onverantwoordelijk.“

Hoewel hij zijn toekomstige investeringsstrategie overweegt, suggereert Pal nog steeds dat het misschien niet eens de moeite waard is om een andere asset te bezitten als een lange termijn asset allocatie.

De opmerkingen van Pal over bitcoin worden ondersteund door een recente Bloomberg-analyse van bitcoin naast andere activa. De analyse toont het profiel van bitcoin aan, omdat het digitale goud groeit.

In de analyse staat:

Het stabiliseren op ongeveer 6x de per-ounce prijs van goud, de toenemende correlatie van bitcoin en de afnemende volatiliteit ten opzichte van het edelmetaal wijzen volgens ons op een duurzame relatie voor de prijsontwikkeling.

De analyse voegt hieraan toe dat de topcrypto zich verwijdert van zijn reputatie als speculatief digitaal goed.

In de tussentijd, een GMI-gegevens screenshot gedeeld door Pal, suggereert dat in gouden termen, het edelmetaal „nog steeds ondermaats presteert met 50%“.