Venezuela bruger Bitcoin til at betale for import og omgå økonomiske sanktioner.

Den venezuelanske regering har til hensigt at øge brugen af ​​Bitcoin til at betale for import og omgå økonomiske sanktioner, der er indført af USA.

Ifølge en rapport fra RunRun.es har Venezuela til hensigt at øge brugen af ​​Bitcoin til at betale for import og undvige økonomiske sanktioner, der er indført af De Forenede Stater. Undersøgelsesrapporten citerede anonyme kilder fra landets centralbank, der hævder, at „betalinger til virksomheder fra allierede lande som Iran og Tyrkiet er foretaget ved hjælp af Bitcoin.“ Det sydamerikanske land har skubbet på brugen af ​​sin oliebaserede kryptokurrency Petro i nogen tid.

Venezuela hævder at bruge alle kryptokurver i verden til international handel.
Den venezuelanske præsident Nicolás Maduro har promoveret sin statsudstedte, angiveligt oliestøttede ‚Petro‘ -kryptovaluta som et udvekslingsmiddel både internationalt og nationalt siden lanceringen af ​​tokenet i 2018. Petros dårlige vedtagelse har imidlertid tvunget regimet til at udforske andre kryptoaktiver, herunder Bitcoin Code og Ethereum.

Maduro annoncerede brugen af ​​Bitcoin og andre kryptokurver som et middel til at omgå sanktionerne i september og proklamerede, at hans administration snart ville „bruge alle kryptokurver i verden, offentlige, statslige eller private til intern og ekstern handel.“

Venezuelansk regime kan oprette eller bruge ethvert krypto-aktiv som et monetært instrument.

Venezuelas nationalforsamling vedtog antiblokadeloven i år og tildelte yderligere udøvende beføjelser til at omgå økonomiske sanktioner, der blev pålagt landet, herunder til at tillade oprettelse eller brug af ethvert krypto-aktiv som et monetært instrument. I november oprettede regeringen sit „Digital Assets Production Center“, et Bitcoin-minelager, da landet øgede sin afhængighed af kryptovalutaer.

Det sydamerikanske land lancerede også sin kryptokursudveksling, bakket op af National Cryptoactive Superintendency, for at give lokale borgere mulighed for at udveksle Bolivars til Bitcoin. Iran har også håndhævet en lov om at bruge Bitcoin til at betale for import for at mindske presset på sin allerede skrøbelige økonomi.